PRESSEMEDDELELSE 2017-11-02: GULDBORGSUND BILLEDKUNSTRÅD UDDELER HÆDERSLEGATER


Allan Axelsen - Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur-, Turisme- og Boseætningsudvalg.

 

Den 1. november blev to lokale, professionelle billedkunstnere hædret. Allan Axelsen og Emil Krog modtog hver 10.000 kr. af Guldborgsund Billedkunstråd. Legaterne blev uddelt som en særlig anerkendelse og en lille hjælp til den enkelte kunstners fremtidige arbejde. Legatuddelingen fandt sted på Fuglsang Kunstmuseum i forbindelse med Guldborgsund Billedkunstråds årlige netværkstræf for det professionelle kunstnermiljø.
Legaterne blev overrakt og motiveret med ord af Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur, Turisme og Bosætningsudvalg.

BILLEDKUNSTRÅDETS MOTIVATION FOR TILDELINGEN:
Allan Axelsen:
”Legatet ydes i særlig grad som en anerkendelse af mange års engageret og aktivt virke på vegne af den professionelle billedkunst. Allan Axelsen har været engageret i utallige samarbejder med kunstnerkolleger både lokalt og nationalt. En forbilledlig rød tråd i Allans kunstneriske virke er mødet mellem kunst og mennesker og kunstens evne til at bygge bro. Både når han flytter ind med sin kunst i private hjem i Urbanplanen i kunstprojektet Husbesøg Urbanplanen 2017, og når han skaber nytænkende crossover-projekter som den billedkunstneriske og musikalske foredragskoncert om blueslegenden Robert Johnson.”

FAKTA
Guldborgsund Billedkunstråd består af Espen Brandt-Møller (formand), Carina Jo Sivager (næstformand), Claudio Bannwart, Anne Højer Petersen og Gitte Krogh. Rådet er nedsat af Guldborgsund Kommune og disponerer over egne midler. Mere info om rådet: http://guldborgsund-kunst.dk samt rådets Facebookside.